‘t Lestogenblik maakt hun Monsieur le Baron bekend

14 november 2022 | Nieuws 2022-2023

Op 13 november 2022 maakte carnavalsvereniging ’t Lestogenblik bekend wie als Baron voorgaat in de Ginnekense carnavalsleut van 2022-2023. Zoals elk jaar is ook een motto gekozen: ‘W’ebbe ginne sluiting mir!’
Twee jaren gingen voorbij in oorverdovende stilte op de Ginnekenmarkt. De baron van ‘t Lestogeblik zat de virusperiode en zijn quarantaine uit op kasteel Bouvigne. Voor komende carnavalsperiode is echter de gedwongen sluiting opgeheven: ‘W’ebbe ginne sluiting mir!’ Ook het Ginneken gaat los zoals het hoort.

Stekker in het stopcontact
Afgelopen zondag staken de grootvizier en hofdames de stekker weer in het stopcontact. Sierlijk vuurwerk kleurde de Ginnekenmarkt in carnavalssferen. Onder de feestelijke klanken van hofkapel De Biermagneten barstte het feest weer los als vanouds. De hoogheden van de gastverenigingen ’t Aogje, Giegeldonk en het Kielegat aanschouwden het met een brede lach en groot applaus.

Ontmaskering
Op het podium op het Ginnekenmarktje hoorde en zag het grote publiek wie de hofdames en grootvizier zijn. Zij flankeren de baron van 2022-2023, die in een spannende ceremonie werd ‘ontmaskerd’:Baron Guillaume Martin de la Triomphe Éblouissant , Constructeur Fanatique de Caillou Bleu et Excellent Connaisseur en Vins et Pécuniaires le Dernièrre du Moment.
Herdenking van twee carnavalsiconen uit het Ginneken
Temidden van alle vreugde stonden de carnavalsvierders ook stil bij het recente heengaan van Wim Siegmund. Hij was medeoprichter van het ‘t Lestogenblik.

Ook een ander carnavalsicoon werd, op initiatief van Bert van Gorkum, in het zonnetje gezet. Willem Otting alias ‘t Sjefke en Baron Guillaume dit les Petit Joseph de la Sainte Vache le Dernièrre du Moment kreeg een eervolle tegel op de Ginnekenmarkt.

Na afloop waren de carnavalsvierders welkom bij Boerke Verschuren om Baron Guillaume Martin de la Triomphe Éblouissant , Constructeur Fanatique de Caillou Bleu et Excellent Connaisseur en Vins et Pécuniaires le Dernièrre du Moment te feliciteren met zijn functie. De hoogheden uit het Kielegat,  ’t Aogje en Giegeldonk maakten er met hun hofkapellen, ’t Lestogenblik en de Ginnekenaren en Ginnekenezen een carnavalsfeest van zoals het hoort te zijn. Alaaaaaaaaaf!!

En het was nog lang gezellig

Nieuwste publicaties

Commissie facilitaire zaken

Commissie facilitaire zaken

Commissie facilitaire zaken Voor aankomend seizoen zijn we op zoek naar medewerker facilitaire zaken! Wat ga je doen? zonder facilitaire zaken kunnen we niet! Alles opbouwen afbreken en een boodschap doen. Eigenlijk alles achter de schermen waar niemand rekening mee...

Hofdames gezocht

Hofdames gezocht

Hofdames gezocht! Voor aankomend seizoen zijn we op zoek naar enthousiaste meiden (18 + ) die graag willen schitteren naast onze Baron! Wat we je kunnen aanbieden ? -Veel feest! Wie houdt daar nou niet van? -Onderdeel zijn van een leuke club met mensen! -Confetti! Is...

Kleurwedstrijd 2024

Kleurwedstrijd 2024

Nog een paar nachtjes slapen en dan is het carnaval! 🥳Download hier je kleurplaat of knip hem uit Journal du Baron of download hem via de website of Facebook en print hem uit. Kleur de carnavals kleurplaat op jouw allermooist in en maak kans op een fantastische prijs!...

Lees hier alle nieuws