Bijzondere onderscheiding van de Baron Op zondag 9 december vond in een overvolle zaal bij Ome Jan in het Ginneken de jaarlijkse ouderjaarsborrel van SGC ’t Lestogenblik plaats. Naast de Hoogheden van ’t Kielegat, Giegeldonk, ’t Aogje en onze burgervader Paul Depla waren er veel Ginnekenaren, Ginnekenezen en Ginnekeneuzen aanwezig

om terug te kijken op 2018 en alvast maar een toast uit te brengen op 2019. Je kunt er bij ’t Lestogenblik maar niet vroeg genoeg mee beginnen!
Traditiegetrouw werden er door Baron Jean-Pierre Théodore, Vigoureux Ancien-Combattant et Grand Amateur de la Cyclisme à la Biere le Dernièrre du Moment 2 bijzondere onderscheidingen uitgereikt, te weten het Pompje en het Schouderklopje.
Het Schouderklopje gaat naar een persoon die nog niet zo lang bij de stichting zit maar zich toch al erg verdienstelijk heeft gemaakt. En ja, het kon bijna niet anders. Het schouderklopje was voor Melina Sebregts, een van de hofdames van de Hoogheid. Behalve deze rol, die ze op bijzondere wijze vervult, vervult ze een actieve rol binnen de commissie Protocol. Daarnaast zorgt zij er voor een aanzienlijk deel voor dat deze krant bij u op de deurmat ligt en is ze een steun en toeverlaat voor de PR-commissie.
Het Pompje gaat naar een persoon die zich al lange tijd op een bijzondere wijze inzet voor de stichting ’t Lestogenblik. Deze bijzondere onderscheiding ging dit jaar naar Diana Nuijten. Sinds 2001 zet zij zich in voor de stichting en voor het Carnaval in het Ginneken. Ze is al een aantal jaren bestuurslid waarbij ze op strenge wijze als penningmeester de centen beheert. Ze zorgt jaarlijks voor het programma. Ze regelt alle bezoeken van de Hoogheid en zijn gevolg en ze zorgt dat er elke keer een kapel mee gaat. Ze is deelnemer van de commissie Protocol. Ze maakt zich hard voor de jeugd door ze vroegtijdig te betrekken bij het Ginnekens carnaval. Ook heeft ze zich een aantal jaren verdienstelijk gemaakt als nar. Kortom deze dame is van alle markten thuis en daarom ontving zij geheel terecht deze bijzondere onderscheiding.
Koen Melis