Broeketocht 2 maart 2019 3e editie Dit jaar wordt alweer de derde editie in van de Broeketocht, de carnavalsoptocht Blauwe Kei – Ginneken georganiseerd.

CC De Blauwe Kei, voortgekomen uit het toenmalige Jeugdcomité Blauwe Kei, heeft al jaren de optocht in de wijk waar een redelijk aantal deelnemers aan deelnemen. Met de toevoeging van het Ginneken, de thuishaven van SGC ’t Lestogenblik, heeft de optocht een impuls gekregen, maar we hopen dat de Broeketocht een begrip wordt en steeds meer deelnemers gaat trekken. Beide wagenbouwers van afgelopen jaar hebben inmiddels al toegezegd om ook dit jaar weer met de optocht mee te rijden. We hopen dat er nog veel meer deelnemers zullen volgen.

Je kunt deelnemen in de categorieën: Individuelen & Paren, Groepen & Wagens en we hebben een aparte categorie voor Kinderen. Het maakt niet uit in wat voor je creatie je mee doet, ons gezegde is meedoen is belangrijker dan winnen. Het motto van de Broeketocht is:

Ziede Dieje Seijens Fiksie

Inschrijven voor de optocht kan op vrijdag 1 maart 2019 tussen 20:30 en 21:30 uur in het Gemeenschapshuis Erasmus aan de Erasmusweg. Aansluitend is er het Bouwersbal.
Eventueel kun je vooraf al inschrijven via de website: www.ccdeblauwekei.nl bij contact.

De optocht is op zaterdag 2 maart 2019 en vertrek om 13:11 uur (elf over één)

Route: Opstellen Erasmusweg, Lange Bedde, Noutenhof, Groene Woud, Viveslaan, Valkenierslaan, Valkeniersplein, Dillenburgstraat, Ginnekenweg, Ginnekenmarkt, Raadhuisstraat, Viandenlaan, Schoolakkerplein (ontbinding).

De prijsuitreiking is ook in het Erasmushuis op zaterdag 2 maart 2019 om 16:30 uur door de prins van de COVS (Scheidrechtersvereniging) en de Baron van het Ginneken, Baron Jean-Pierre Théodore, Vigoureux Ancien-Combattant et Grand Amateur de la Cyclisme à la Biere le Dernièrre du Moment zal de Baronnenprijzen uitreiken.

Haal uw Lolbroeken en Grapjassen van zolder en doe mee aan de Broeketocht.