­
header nieuw
Le Baron est mort, vive le Baron! Het is donker buiten, de kerkklokken luiden, de kaarsen achter de ramen branden en de straatlantaarns zijn gedoofd. Op straat en achter de ramen zijn er louter bedroefde gezichten.

Want..

Baron Jean-Pierre is niet meer. Met heel zijn ziel en zaligheid is onze Baron Jean-Pierre ons voorgegaan in het Ginnekens carnaval van 2017-2018. Een Baron die zijn enthousiasme overbracht op menig carnavalsvierder. Zijn einde werd al voorzien op het moment dat hij van zijn paard af viel…. Samen treuren wij nu met de hele familie Le Dernièrre du Moment.

De bruine pijdragers, de Boeren, de kransdragers, Pietje de Dood, de gehele hofhouding van Monsieur le Baron en een hoop treurende Ginnekenaren en Ginnekenezen gingen Monsieur le Baron voor in zijn rouwstoet. Deze stoet liep van het Oranjeplein over de Ginnekenweg naar de Ginnekenmarkt. De hofkapel begeleidde de stoet met treurige muziek.

Aangekomen op de Ginnekenmarkt werd de lijkwagen met Baron Jean-Pierre om de pomp gereden onder muzikale noten van ‘The Last Post’. Op gepaste wijze werd de Baron ten grave gelegd. Gevolgd door de woorden:

LE BARON EST MORT, VIVE LE BARON!!!

Het feestgedruis barstte weer los.
Maar op deze avond kwam er een einde aan het feest der zotheid.
­