­
header nieuw
Broeketocht 2 maart 2019 3e editie Dit jaar wordt alweer de derde editie in van de Broeketocht, de carnavalsoptocht Blauwe Kei – Ginneken georganiseerd.

Verdwijning Monsieur le Baron Jean-Pierre! Kom kijken naar dit mysterie!

Net als ieder jaar zal ook dit jaar het carnaval in het Ginneken op een spectaculaire manier worden afgesloten.
Afgelopen jaar, carnaval 2018 werd er in het Ginneken letterlijk afscheid genomen van de begrafenis. Monsieur le Baron is toen voor de allerlaatste keer begraven.


Bijzondere onderscheiding van de Baron Op zondag 9 december vond in een overvolle zaal bij Ome Jan in het Ginneken de jaarlijkse ouderjaarsborrel van SGC ’t Lestogenblik plaats. Naast de Hoogheden van ’t Kielegat, Giegeldonk, ’t Aogje en onze burgervader Paul Depla waren er veel Ginnekenaren, Ginnekenezen en Ginnekeneuzen aanwezig

Oudjaarsreceptie 2018  SGC ’t Lestogenblik… Wat heerste er weer een carnavaleske gezelligheid op de jaarlijkse oudejaarsreceptie van onze Baron Jean-Pierre Theodore bij Uncle Jean in ons mooie Ginneken. De ambiance was mooi versierd met kerstversiering en blauw-gele ballonnen en slingers.

De bekendmaking  van Monsieur le Baron ! Op 11 november 2018 werd in ons mooie Ginneken bekend gemaakt wie voorgaat in de Ginnekense carnavalsleut. Het motto van ’t Lestogenblik is ‘ Ge 'oudt dun dieje nie tege’.

Deelname SGC ’t Lestogenblik aan 2e Ginnekense Dorpskwis! Op vrijdagavond 23 november 2018 werd voor de tweede keer de Ginnekense Dorpskwis gehouden. Vorig jaar ging iedereen met heel veel kennis over ’t Ginneken naar huis. Zou dat dit jaar ook weer gebeuren? SGC ’t Lestogenblik deed mee met twee enthousiaste teams.

Op 9 december a.s. sluit het Ginneken het jaar 2018 knallend af met haar traditionele Oudejaarsborrel.
Locatie: Café Oncle Jean, Ginnekenweg 338, Breda
Tijd: 13.15 uur tot 18.00 uur.

Jan de Schrijver schreef.... De bekendmaking van de Baron op 12-11-2018 beschreven door Jan de Schrijver.

Op zaterdag 17 november 2018 vindt er in café Boerke Verschuren, Ginnekenmarkt 13 te Breda een unieke goederen- en dienstenveiling plaats. Ruim 50 kavels zullen die avond onder de hamer gaan, waaronder tal van ludieke items en veel dinerbonnen.

Elk jaar is dat de hamvraag van de carnavalsvierders van het Ginneken. Wie gaat ons voor in het feestgedruis? Gelukkig weten we dat op 11 November 2018 omdat de familie le Dernièrre du Moment die dag vanaf 13.00 aanwezig is op de Ginnekenmarkt.

Le Baron est mort, vive le Baron! Het is donker buiten, de kerkklokken luiden, de kaarsen achter de ramen branden en de straatlantaarns zijn gedoofd. Op straat en achter de ramen zijn er louter bedroefde gezichten.

Want..

Oudejaarsreceptie van SGC ’t Lestogenblik… Bij Café Ome Jan in het Ginneken hield Stichting ‘t Lestogenblik afgelopen 10 december hun jaarlijkse oudejaarsreceptie.
Iedereen was welkom om met een oliebol in de ene hand en een pilsje in de andere een toast uit te brengen op het oude jaar.
De Biermagneten, hofkapel van de Baron, openden de middag met geweldige muziek. Baron Jean-Pierre en zijn hofdames genoten uitbundig.

­