Het OUDERENCARNAVAL, de tijd van je leven

26 januari 2021 | Nieuws 2020-2021

Het Ouderencarnaval in Vianden is al jáááárenlang een begrip  in Ginneken.

Op woensdagmiddag vóór carnaval is dat DE feestmiddag voor de ouderen.

Al vanaf elfde-van-de-elfde kijken onze carnavalsgasten er naar uit. De kaarten voor die middag zijn héél snel verkocht!

Tijd voor carnaval!

Is het dan eindelijk zover, dan zie je rond één uur de eerste feestvierders naar zaal Vianden gaan: in leuke carnavalskleding òf in de traditionele kiel.

Eerst drinken de carnavalsvierders koffie mèt koek. En ja hoor, dan is het optreden van de leerlingen van de Laurentiusschool. Er zijn altijd wel trotse opa’s of oma’s in de zaal die dan extra genieten. Daarna volgen de artiesten die al vele jaren graag voor de ouderen in Ginneken komen optreden. Hun repertoire is bekend…je hoort buiten dat er flink wordt  meegezongen. Een van die artiesten is Ron de Leeuw. Als hij het liedje  “de koster” inzet, nou dan gaan de senioren ècht wel uit hun bol! Een succestreffer!

Feesten met de Baron en zijn gevolg

Om 3 uur wordt aangekondigd dat meneer de Baron en zijn gevolg in aantocht zijn. Ik was meer dan 10 jaar lid van het gevolg van de Baron (ook al op de leeftijd van de aanwezigen in de zaal). Ik genoot van de enthousiaste reacties als we in polonaise de zaal binnenkwamen.  Bij ’t Lestogenblik zijn ook kinderen in het gezelschap als freule, of kleine nar en daar wordt met bijzondere aandacht naar gekeken.

Als dan meneer de Baron, na een korte toespraak en het omhangen van de onderscheidingen, de polonaise begint, komen toch aardig wat beentjes van de vloer….en doet iedereen vrolijk mee.

Pluche

Ook de prins van de scheidsrechters vereert het feest met een bezoek, mèt zijn raad van elf. Daar kijkt de hele zaal altijd naar uit, want “die verkopen van die leuke pluche dingen voor de kleinkinderen.” Na de polonaise met de scheidsrechters is het tijd voor een feestelijke versnapering. De vrijwilligers van zaal Vianden gaan rond met hartige hapjes.

Lot uit de loterij

Ja, en dan begint de loterij. De boekjes met loten worden erbij gepakt en is het stil in de zaal. Je ziet de spanning op de gezichten als de nummers worden opgelezen. En dan de blijdschap  bij degene die een winnend lot had.

En is het programma afgewerkt, is de feestmiddag voorbij, dan zie je blije gezichten en hoor je opmerkingen als “wat was het weer leuk, tot volgend jaar hoor”!

EN DAT IS AL JARENLANG  TRADITIE  BIJ HET OUDERENCARNAVAL IN VIANDEN!

Lizzy Grootveld

 

 

Nieuwste publicaties

Commissie facilitaire zaken

Commissie facilitaire zaken

Commissie facilitaire zaken Voor aankomend seizoen zijn we op zoek naar medewerker facilitaire zaken! Wat ga je doen? zonder facilitaire zaken kunnen we niet! Alles opbouwen afbreken en een boodschap doen. Eigenlijk alles achter de schermen waar niemand rekening mee...

Hofdames gezocht

Hofdames gezocht

Hofdames gezocht! Voor aankomend seizoen zijn we op zoek naar enthousiaste meiden (18 + ) die graag willen schitteren naast onze Baron! Wat we je kunnen aanbieden ? -Veel feest! Wie houdt daar nou niet van? -Onderdeel zijn van een leuke club met mensen! -Confetti! Is...

Kleurwedstrijd 2024

Kleurwedstrijd 2024

Nog een paar nachtjes slapen en dan is het carnaval! 🥳Download hier je kleurplaat of knip hem uit Journal du Baron of download hem via de website of Facebook en print hem uit. Kleur de carnavals kleurplaat op jouw allermooist in en maak kans op een fantastische prijs!...

Lees hier alle nieuws