Laden Evenementen
Ontbijt Ginneken

Baronaal ontbijt 19 feb 2023

zondag 19 februari @ 11:00 - 14:00

Op zondag 19 februari houdt Baron Guillaume Martin de la Triomphe Eblouissant, Constructeur Fanatique du Caillou Bleu et Excellent Connaisseur en Vins et Pécuniaires le Dernierre du Moment zijn jaarlijks carnavalsontbijt op de Ginnekenmarkt. Het ontbijt zal worden verzorgd door het Belgisch Biercafé en restaurant Moeke.

Niet zomaar een ochtendmaaltijd, maar een waar feestelijk spektakel. In de ochtend vertrekt de Baron vanuit zijn buitenverblijf Mon Plaisir, beter bekend als kasteel Bouvigne, met compleet gevolg en kapel naar de Ginnekenmarkt. Daar staan grote lange tafels klaar waar het ontbijt zal worden geserveerd. Alle Ginnekenaren, Ginnekenezen en Ginnekeneuzen zijn van harte welkom. Het ontbijt bestaat uit diverse soorten broodjes, gebakken eieren met spek, vleeswaren, koffie thee en sinaasappelsap. Een glaasje Schrobbelèr mag uiteraard niet ontbreken. Hier kun je dus een stevige bodem leggen voor de rest van de dag.

De Baron ontvangt ook de Hoogheden vanuit Princenhage (Prins Raymundus, de prins de XIX) , de prins van het Kielegat (Prins Arie d’n Irste) en de Prins uit Giegeldonk (Prins Cornillûs), allen compleet met gevolg en kapel. natuurlijk zal onze burgervader Paul Depla aanschuiven bij dit Baronaal ontbijt.

Direct na het ontbijt zal worden stilgestaan bij het graf van Driekus. Een hoogheid uit het Kielegat die zich na zijn regeerperiode ( 1967 – 1972) uiteindelijk toch heeft laten begraven op de Ginnekenmarkt.
Vervolgens zal door middel van een ludieke handeling de pomp op de Ginnekenmarkt worden afgesloten van het water. De dagen met carnaval vloeit er dan alleen nog maar het goddelijk gerstenat genaamd bier uit de pomp.

De start van deze caravaleske activiteit is 10.30 uur. Rond de klok van 11.11 uur zal de baron het ontbijt openen. Deelname bedraagt € 5,00. Kaarten zijn vooraf verkrijgbaar bij café en restaurant Moeke.

Ook kan er op de zondag zelf nog een kaart gekocht worden.

Share This Event

  • Dit evenement is voorbij.

Gegevens

Datum:
zondag 19 februari
Tijd:
11:00 - 14:00
Kosten:
€6

Locatie

Ginnekenmarkt
Ginnekenmarkt 3
Breda, 4835 JC Nederland
+ Google Maps

Organisator

Stichting Ginnekens Carnaval ‘t Lestogenblik
E-mail
secretariaat@lestogenblik.nl
Bekijk de site van Organisator