Da motte doen! Wa motte doen?

24 januari 2021 | Nieuws 2020-2021

Biermagneten zijn quarantaine en lockdown gewend
Of we weer een stukske willen schrijven voor de carnavalsvierders. ‘Natuurlijk!’, was mijn eerste reactie. Maar ja…. Waarover motte da doen? Na de carnaval gaan de Biermagneten sowieso ieder jaar een paar maanden in quarantaine, maar dan vrijwillig. En na die tijd kwam de echte lockdown.

Geen zin, wel zin!
Nog even niet repeteren is voor de meeste Biermagneten geen straf. Maar geen terrasconcert bij Parkzicht, geen feestje bij ’t Zooike, geen biertje aan de bar, dat kostte toch wel iets meer moeite.

Na de eerste lockdown hielden we op gepaste afstand onze ‘jaarvergadering’. Aangezien carnaval alweer zo lang geleden was, had het weinig zin om die te evalueren. Nog niks duidelijk voor aankomend seizoen, dus ook daar waren we snel over uitgepraat. Meer tijd voor een versnapering dus! Geheel niet vervelend. Wel hadden we besloten dat ons zomerreces al zo dichtbij was, dat het geen zin meer had om voor die paar weken nog te repeteren. Natuurlijk nog wel even een datum afgesproken om het zomerreces in te luiden!

Pakske aan, pakse niet aan
Na de zomervakantie had het echter wel lang genoeg geduurd en zijn we begonnen. En we hebben toch zeker 2 weken normaal kunnen repeteren. Daarna moesten de kroegen om 22.00 uur dicht. Snel voor de komende tijd de repetitietijd met een half uur ingekort, zodat we toch nog wel even twee biertjes konden kopen tijdens de nazit, een belangrijk onderdeel van de repetitie!

Maar ook was dat van korte duur. We waren onder voorbehoud ‘geboekt’ voor de bekendmaking van de Baron in november, maar al snel werd duidelijk dat dat ook niet door zou gaan. Gelukkig hebben we (helaas maar met drie man) ons steentje kunnen bijdragen bij de digitale bekendmaking van de baron. Het voelde goed om het Biermagneten-pakske weer even aan te hebben.

Voortuinentocht? Da motte doen!
Maar wanneer zou de volgende keer zijn…. We hebben nog steeds stille hoop dat er -op wat voor manier dan ook- iets van carnaval door kan gaan. Als jullie dit lezen, weten we het hopelijk. Blijven de kroegen dicht? Desnoods laten we ons dan voor een kratje bier inhuren om de die-hard-carnavalsvierder toch een half uurtje te verblijden met een voortuin-concert. Als we zo op een dag vijf adresjes afwerken, hebben wij in ieder geval nog een beetje het idee dat we een kroegentocht hebben gehad. Zo motte da doen!!

Nieuwste publicaties

‘t Lestogenblik maakt hun Monsieur le Baron bekend

‘t Lestogenblik maakt hun Monsieur le Baron bekend

Op 13 november 2022 maakte carnavalsvereniging ’t Lestogenblik bekend wie als Baron voorgaat in de Ginnekense carnavalsleut van 2022-2023. Zoals elk jaar is ook een motto gekozen: ‘W'ebbe ginne sluiting mir!' Twee jaren gingen voorbij in oorverdovende stilte op de...

Voorzitter ‘t Lestogenblik

Voorzitter ‘t Lestogenblik

Carnavalsstichting ’t Lestogenblik ziet jou wel zitten! Word jij onze voorzitter? m/v   SGC ’t Lestogenblik, carnavalvierders uit ’t Ginneken zoekt een nieuwe voorzitter. Iemand die onze leuke, gezellige stichting wil komen versterken met zijn of haar...

Lees hier alle nieuws