Carnavalsontbijt op de Ginnekenmarkt

17 februari 2020 | Nieuws 2019-2020

Op zondag 23 februari houdt Baron Guillaume Martin de la Triomphe Eblouissant, Constructeur Fanatique du Caillou Bleu et Excellent Connaisseur en Vins et Pécuniaires le Dernierre du Moment zijn jaarlijks carnavalsontbijt op de Ginnekenmarkt. Het ontbijt zal worden verzorgd door het Belgisch Biercafé en restaurant Moeke.

Ontbijt Ginneken

Niet zomaar een ochtendmaaltijd, maar een waar feestelijk spektakel. In de ochtend vertrekt de Baron vanuit zijn buitenverblijf Mon Plaisir, beter bekend als kasteel Bouvigne, met compleet gevolg en kapel naar de Ginnekenmarkt. Daar staan grote lange tafels klaar waar het ontbijt zal worden geserveerd. Alle Ginnekenaren, Ginnekenezen en Ginnekeneuzen zijn van harte welkom. Het ontbijt bestaat uit diverse soorten broodjes, gebakken eieren met spek, vleeswaren, koffie thee en sinaasappelsap. Een glaasje Schrobbelèr mag uiteraard niet ontbreken. Hier kun je dus een stevige bodem leggen voor de rest van de dag.

De Baron ontvangt ook de Hoogheden vanuit Princenhage (Prins Raymundus, de prins de XIX) , de prins van het Kielegat (Prins Arie d’n Irste) en de Prins uit Giegeldonk (Prins Cornillûs), allen compleet met gevolg en kapel. natuurlijk zal onze burgervader Paul Depla aanschuiven bij dit Baronaal ontbijt.

Direct na het ontbijt zal worden stilgestaan bij het graf van Driekus. Een hoogheid uit het Kielegat die zich na zijn regeerperiode ( 1967 – 1972) uiteindelijk toch heeft laten begraven op de Ginnekenmarkt.
Vervolgens zal door middel van een ludieke handeling de pomp op de Ginnekenmarkt worden afgesloten van het water. De dagen met carnaval vloeit er dan alleen nog maar het goddelijk gerstenat genaamd bier uit de pomp.

De start van deze caravaleske activiteit is 10.30 uur. Rond de klok van 11.11 uur zal de baron het ontbijt openen. Deelname bedraagt € 5,00. Kaarten zijn vooraf verkrijgbaar bij café en restaurant Moeke. Ook kan er op de zondag zelf nog een kaart gekocht worden.

Nieuwste publicaties

Annuleren bekendmaking 14-11-2021

Annuleren bekendmaking 14-11-2021

Beste carnavalsvierders, De huidige situatie ten aanzien van de ontwikkelingen omtrent corona cijfers, de geruchten en onzekerheden omtrent de nieuwe corona maatregelen, externe advisering en de verwachte lage opkomst hebben het bestuur van SGC ‘t Lestogenblik doen...

Voorzitter ‘t Lestogenblik

Voorzitter ‘t Lestogenblik

Carnavalsstichting ’t Lestogenblik ziet jou wel zitten! Word jij onze voorzitter? m/v   SGC ’t Lestogenblik, carnavalvierders uit ’t Ginneken zoekt een nieuwe voorzitter. Iemand die onze leuke, gezellige stichting wil komen versterken met zijn of haar...

Hofdames gezocht

Hofdames gezocht

Hofdames gezocht! Voor aankomend seizoen zijn we op zoek naar enthousiasme dames die graag willen schitteren naast onze baron! Wat kun je verwachten ? -Veel feest! Wie houdt daar nou niet van? -Onderdeel zijn van een leuke club met mensen! -Confetti! Is altijd goed....

Lees hier alle nieuws