Carnavalsontbijt op de Ginnekenmarkt

17 februari 2020 | Nieuws 2019-2020

Op zondag 23 februari houdt Baron Guillaume Martin de la Triomphe Eblouissant, Constructeur Fanatique du Caillou Bleu et Excellent Connaisseur en Vins et Pécuniaires le Dernierre du Moment zijn jaarlijks carnavalsontbijt op de Ginnekenmarkt. Het ontbijt zal worden verzorgd door het Belgisch Biercafé en restaurant Moeke.

Ontbijt Ginneken

Niet zomaar een ochtendmaaltijd, maar een waar feestelijk spektakel. In de ochtend vertrekt de Baron vanuit zijn buitenverblijf Mon Plaisir, beter bekend als kasteel Bouvigne, met compleet gevolg en kapel naar de Ginnekenmarkt. Daar staan grote lange tafels klaar waar het ontbijt zal worden geserveerd. Alle Ginnekenaren, Ginnekenezen en Ginnekeneuzen zijn van harte welkom. Het ontbijt bestaat uit diverse soorten broodjes, gebakken eieren met spek, vleeswaren, koffie thee en sinaasappelsap. Een glaasje Schrobbelèr mag uiteraard niet ontbreken. Hier kun je dus een stevige bodem leggen voor de rest van de dag.

De Baron ontvangt ook de Hoogheden vanuit Princenhage (Prins Raymundus, de prins de XIX) , de prins van het Kielegat (Prins Arie d’n Irste) en de Prins uit Giegeldonk (Prins Cornillûs), allen compleet met gevolg en kapel. natuurlijk zal onze burgervader Paul Depla aanschuiven bij dit Baronaal ontbijt.

Direct na het ontbijt zal worden stilgestaan bij het graf van Driekus. Een hoogheid uit het Kielegat die zich na zijn regeerperiode ( 1967 – 1972) uiteindelijk toch heeft laten begraven op de Ginnekenmarkt.
Vervolgens zal door middel van een ludieke handeling de pomp op de Ginnekenmarkt worden afgesloten van het water. De dagen met carnaval vloeit er dan alleen nog maar het goddelijk gerstenat genaamd bier uit de pomp.

De start van deze caravaleske activiteit is 10.30 uur. Rond de klok van 11.11 uur zal de baron het ontbijt openen. Deelname bedraagt € 5,00. Kaarten zijn vooraf verkrijgbaar bij café en restaurant Moeke. Ook kan er op de zondag zelf nog een kaart gekocht worden.

Nieuwste publicaties

Een ander carnaval

Een ander carnaval

Het carnaval in 2021 houdt ook stichting Ginnekens Carnaval ‘t Lestogenblik bezig. Het staat als een paal boven water: een veilige carnaval is een coronaproof carnaval. Het is niet anders, dus het moet in 2021 anders. ‘t Lestogenblik heeft al een paar moeilijke...

Schouderklopje voor Paul van der Ster

Schouderklopje voor Paul van der Ster

Jaarlijks reikt Monsieur le Baron het schouderklopje uit aan een van de nieuwe leden van SGC ’t Lestogenblik. Deze zeer gewaardeerde aanmoedigingsprijs gaat naar een vrijwilliger die duidelijk laat zien dat hij ’t Lestogenblik een warm hart toedraagt. Paul van der...

Het Pompje voor Corina de Wit

Het Pompje voor Corina de Wit

Het Pompje is een onderscheiding die Monsieur le Baron uitreikt aan een van onze vrijwilligers die zich de afgelopen jaren op een bijzondere wijze, met veel plezier en daadkracht heeft ingezet voor ’t Lestogenblik. Corina de Wit is een vrouw die duidelijk communiceert...

Lees hier alle nieuws